Sağlık Görevlisi Nasıl Olunur?

İnsanın yaşamını sürdürebilmesi için en önemli şey olan yani sağlığının yerinde olması lazım. Birçok zaman yediğimiz, içtiğimiz, üzerimize giydiğimiz veya sık bir şekilde kullandığımız ürünlerin sağlık açısından zararlı olup olmadığını tam anlamıyla araştırmış değiliz. Günlük hayatta kullandığımız çoğu plastik, naylon gibi buna benzer ürünler sağlımız açısından oldukça zararlıdır ve üstelik bunun herkes bilincindedir. Bu yüzden hastalık ve bakteri gibi şeyler eski dönemlere bakarak sürekli artmakta bunun nedeni ise yeni yeni bulunan ürünler hayatı kolaylaştıracak zararlı maddelerden yapılan şeyler çoğaldıkça insanın ve diğer canlıların hayatını tehdit edecek birçok şey olmaya devam edecektir. Daha sık hastalanmalar meydana geldiği için sağlık görevlisi olan hemşire, doktor gibi sağlık görevlilerine de sık ihtiyaç duyulmaktadır.

 Herkes Sağlık Görevlisi Olabilir mi?

Sağlık görevlisi olmak o kadar kolay bir meslek değildir birçok testi başarıyla geçebilirseniz sağlık görevlisi olmaya hak kazanırsınız. Devlete bağlı kurumlarda bu görevi yapmak istiyorsanız öncelikle ilgili üniversitenin bölümünü başarılı bir şekilde bitirmeniz gerekmektedir. Daha sonra KPDS’ye girip yeterli puanı aldıktan sonra atanmayı ve yerleştirme sonuçlarını başarmanız lazım bunun içerisinde tabi ki mülakatlar da bulunmakta. Sabıka kaydınızın bulunmaması gerekmekte bu gibi şartları yerine tamamıyla getiren kişiler sağlık görevlisi olmaya hak kazanır.

 Lise Mezunu Sağlık Görevlisi Olur mu?

Sağlık meslek lisesin de okuyan öğrenciler okudukları 4 sene içerisinde belirli kamu kurumlarında özel kurumlar da staj yapmaktadır. Tabi lise de eğitim gördüğü için kurumlarda büyük işler yapması ve her olaya vakıf olması beklenmez öğrenci adaylarının. Lise sağlık üzerine olsa dahi şartları sağlayamayan ve üniversite de gerekli bölümleri bitiremeyen kişiler sağlık görevlisi olamaz en az iki yıllık bir ilgili yükseköğrenim bölümünden mezun olmak gereklidir.

 Hangi Yükseköğrenim Bölümünden Mezun Olan Sağlık Görevlisi Olur?

İlgili yükseköğrenim okullarının anestezi, ilk ve acil yardım, paramedik, ameliyathane hizmetleri, ağız ve dış sağlığı gibi en az 2 yıllık mezun olup şartları sağlayan kişiler sağlık görevlisi olmaya hak kazanır. 4 yıllık bölümlerde ise diş hekimliği, ebelik ve ilgili bölümlerden mezun olan ve şartları taşıyan kişiler sağlık görevlisi olabilirler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir