Sağlık Raporu Nedir?
Hazırlandığı konuda eğitimli olan bir kişinin tarafından araştırılması, sonuç ve nedenlerinin ortaya konulmasıyla oluşan belgeye rapor denir. Bir çalışmanın ise rapor olarak kabul edilmesi şartlarında kesin ve bilimsel verilere dayandırılması sonunda resmi evrak belgesi olduğundan dolayı ıslak imzası olması gerekir. Raporlar ise hazırlayan kişinin mesleki alanlarına göre adlandırılır. Bu dönem de için en önemli raporlardan birisi de sağlık raporudur. Yaşam boyunca fiziksel, zihinsel ve sosyal zorlukları uyarlama ve yönetme yeteneği olarak tanımlanan bir belgedir. Her iş başvurusunda istenen bir zorunlu evraktır.
Fiziksel Sağlık Raporu
Tıbbi Anamnezden daha sonra gelen “Fizik Muayene Sonuçları” kısmına denir. Burada ise duyu organları, solunum, sindirim, kardiyovasküler sistem ve kas-iskelet sistemi vb. gibi fiziki muayene sonuçlarının değerlendirildiği alandır. Kişinin bedeni ile alakalıdır. Yüz bakımı ve fiziksel mental hareketler ise çok önemlidir işverenler için. Herhangi bir iş kazasında önemli yere sahip olacaktır. Kazadan önce mi sonra mı fiziksel rahatsızlık oldu. Bunlar işveren için önemli derece sorumluluk bölgesidir.
Ruhsal Sağlık Raporu
Ruhsal yönden çoklu test alınarak kişinin sağlığa elverişli olduğunu tanımlayan bir belge türüdür. Daha çok demir yolları gibi önemli çalışma alanlarından istenen önemli bir evraktır. O testler ile kişinin ruhsal yönde nasıl olduğu anlaşılır. Ona göre iş verilir. Toplumun ise birlikte hareket etmesiyle geliştirerek ilerleyebilir. Ruhsal yönden açıdan iyi yönde olan kişi daima güçlü kılınır. Aslında bir savaş da dahi ruhsal yönden iyi olan taraf kazanmaya yakındır. Ruhsal yönden hastalıkların da önlenmesi sağlar. Ruh bilimi adı altında birimler oluşturulmuştur. Bir halk sorunu olarak da görünen bir değerlendirmeye ilişkin bakış açıları, kanıt türleri ve ruhsal iyileştirme güçlendirme meydana gelecektir.
Sağlık Raporu Veren Kurumlar
- Özel ve kamu hastaneleri
- Sağlık ocağı ve aile sağlık merkezleri
- Askeri hastaneler