online psikoterapi nedir? En iyi online psikoterapist nasıl seçilir?

Online Psikoterapi Nedir? Online Psikoterapist Nasıl Seçilir?

Online Psikoterapi Nedir?

Online psikoterapi, internet üzerinden sunulan ruh sağlığı tedavisidir. Genellikle video konferans yoluyla gerçekleştirilir ve yüz yüze terapilere benzer şekilde lisanslı online terapistler tarafından sağlanır. Online psikoterapi, erişim kolaylığı, zaman ve mekân esnekliği sağlaması nedeniyle özellikle coğrafi veya fiziksel kısıtlamaları olan bireyler için faydalı olabilir. Bu yöntem, anksiyete, depresyon ve stres gibi çeşitli ruhsal sağlık sorunlarının yanı sıra ilişki sorunları ve yaşam değişiklikleri gibi konularda da destek sunabilir.

Online Psikoterapi Nasıl Yapılır?

Online psikoterapi, terapistin seçmiş olduğu güvenilir bir platform aracılığı ile yüzyüze terapilerde de olduğu gibi iletişim yolu ile gerçekleştirilir.

Terapi süreci boyunca, terapist danışanın ilerlemesini takip eder ve gerektiğinde terapi yaklaşımında ayarlamalar yapar. Danışanın geri bildirimleri, sürecin etkinliği açısından kritik öneme sahiptir.

En İyi Online Psikoterapist Nasıl Seçilir?

En iyi online psikoterapist seçimi yaparken aşağıdaki maddelere dikkat etmenizi öneririz.

  • Diploma kontrolü yapmak en doğal hakkınız. Seçtiğiniz terapistin diplomasını kontrol edin.
  • Sertfikalarını kontrol edin. Destek almak istediğiniz terapi yöntemi için yeterlilik göstergesidir.
  • Sizinle iletişimine dikkat edin.
  • Psikoloji Türkiye online terapi platformu ile terapistleri inceleyin ve yorumlarını okuyun. Ücretsiz ön görüşme sağlayın.
  • Seans ücretleri önemlidir. Bütçenize uygun uzman seçin.

Online terapi platformu önerisi: https://psikolojiturkiye.com/

Online Psikoterapi Yöntemleri Nelerdir?

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT):

Düşünce ve davranış kalıplarını değiştirerek duygusal sıkıntıyı azaltmayı hedefleyen bir terapi şeklidir. Online ortamda, terapist ve danışan arasında video görüşmeleri veya yazılı mesajlaşmalar yoluyla uygulanabilir.

Şema Terapi:

Çocukluk dönemi ve genç yetişkinlikte gelişen zararlı yaşam kalıplarını tanımlayıp dönüştürmeyi amaçlayan bir terapi biçimidir. Bu kalıpların günlük yaşamda nasıl etkili olduğunu keşfetmek için online seanslar düzenlenebilir.

EMDR:

Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Online ortamda, terapist göz hareketlerini yönlendirerek veya alternatif uyarımlar sağlayarak travmatik anıların işlenmesine yardımcı olur.

Aile ve Çift Terapisi:

İlişkilerdeki sorunları çözmeye yönelik bir yaklaşımdır. Çevrimiçi platformlar, çiftlerin veya aile bireylerinin farklı yerlerde olsalar bile bir araya gelip terapi alabilmelerine olanak tanır.

Cinsel Terapi:

Cinsel işlev bozuklukları, cinsel kimlik ve cinsel ilişkilerle ilgili sorunların ele alındığı bir terapi türüdür. Online terapi, bu konularda daha fazla mahremiyet ve erişim kolaylığı sağlayabilir.

Psikodinamik Terapi:

Kişinin bilinçdışı düşüncelerini ve çocukluk deneyimlerini keşfetmeye odaklanan bir yaklaşımdır. Online seanslar, bu süreci destekleyebilir.

Varoluşçu Terapi:

Bireyin yaşamın anlamını ve var oluşsal sorunları keşfetmesine yardımcı olur. Online ortam, danışanların bu tür derin konuları keşfetmeleri için güvenli bir alan sağlayabilir.

Diyalektik Davranış Terapisi:

Özellikle duygusal düzenleme sorunları yaşayan bireylere yöneliktir. Online terapi seansları, duygusal farkındalık ve başa çıkma stratejileri geliştirmeye odaklanır.

Grup Terapisi:

Birden fazla katılımcının olduğu terapi seanslarıdır. Online grup terapisi, katılımcıların birbirlerinden öğrenmelerini ve destek almalarını sağlar.

Online Psikoterapi Ücretleri

Seans ücretleri ücretleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu faktörler arasında terapistin deneyimi ve uzmanlık alanı, seans süresi, terapi türü, kullanılan platform ve coğrafi konum yer alabilir.

Türkiye’nin psikoloji ve online terapi platformu Psikoloji Türkiye online psikoterapi ücretleri 1500 TL’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir