Psikolojik Danışmanlık Merkezi Nasıl Açılır?

İnsanlar her zaman düz bir çizgide ilerlemez. İnişler ve çıkışlar yaşamak ya da büyük değişimler ve de olaylar her zaman olasıdır. Bu tarz zamanlarda psikolojik sorunlardan kurtulmanın yolları ise psikolojik danışmanlık almaktan geçer. Tüm süreçlerde insanlar yıpranabilirler. Bazı insanlar bu süreçleri daha kolay şekilde atlatırken bazıları ise kendine başka bir destek arayabilir. Genellikle bu aranan destek ise psikologlardan yahut psikolojik danışmanlık merkezlerinden gelir. Hem psikoloji bölümünden mezun olan psikologlar hem de psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden mezun olmuş olanlar psikolojik danışmanlık merkezlerinde çalışabilir. Peki psikolojik danışmanlık merkezi nasıl açılır?

En iyi online psikolog tavsiye.
Türkiye’nin psikoloji platformu Psikoloji Türkiye ile psikologları inceleyin. Yorumları okuyun ve ücretsiz ön görüşme sağlayın.

 Psikolojik Danışmanlık Merkezi Nasıl Açılır?

Ülkemizde psikolojik danışman unvanı almak yahut insanlara psikolojik bir danışmanlık yapmak için belli bölümlerden mezun olma şartı aranır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden 4 yılsonunda lisans derecesi ile mezun olan kişiler psikolojik danışman olurlar. Aynı şekilde psikoloji bölümünden mezun olan kişiler de psikolog olarak anılırlar. Ancak bu bahsedilen bölümlerden mezun olmak psikolojik danışma merkezinin nasıl açıldığı sorusunun tek başına cevabı olamamaktadır. Bir kişinin bir psikolojik danışma merkezi açmak için ihtiyacı olan bir diğer şey de klinik psikoloji alanında yüksek lisansını yapmış olmasıdır. Yapılan düzenlemeler ile getirilmiş olan bu şart, aslında psikoloji alanında çalışan insanları ve bu danışmanlık hizmetlerini alan kişileri korumak için getirilmiştir. Uzmanlık sahibi olmayan ve yetkin bulunmayan kişilerin, psikoloji gibi hassas olan bir alanda danışan kişilere müdahale edilmesi bu yolla engellenmiştir.

Psikolojik danışmanlık merkezini açmak için gereken ilk şart da klinik psikoloji alanında yüksek lisans tamamladıktan sonra kişiler, klinik psikolog unvanını da alırlar ve danışmanlık merkezi açmak için işlemleri başlatabilirler. Psikolojik danışmanlık merkezi açmak için gereken evraklar da güncel olarak Sağlık Bakanlığı sitesinden öğrenilebilir. Bu aşamada da psikolojik danışmanlık merkezi açmak için gereken tüm her şey, hem evrak hem de çalışan sayısı olarak karşılanmalıdır. Aile danışmanlarının ayrıca diploması, aile danışmanlığı yapabileceğine dair sertifikası, adli sicil belgesi, kimlik fotokopisi ile beraber tam zamanlı bir iş sözleşmesi gerekmektedir. Her iki aile danışmanı içinde gereklidir.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Açmak İçin Gereken Belgeler

  • Asistan olan kişinin diploması, kimlik belgesi ve adli sicil belgesi ve iş sözleşmesi de gerekmektedir.
  • Çalışılacak ofisin krokisi gerekmektedir.
  • Engelli ulaşımını kolaylaştıracak önlemlerin beyanı,
  • İtfaiyeden alınan rapor ve yapı ruhsatı gerekir.
  • Ayrıca deprem raporu gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir